Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Αφυδατωμένο νερό

Πωλείται αφυδατωμένο νερό.

Απλά προσθέστε νερό. 100% οργανικό προϊόν.



Στη χημεία, αντίδραση αφυδάτωσης είναι μια μετατροπή που συνεπάγεται την απώλεια νερού από το αντιδρόν μόριο ή ιόν. Οι αντιδράσεις αφυδάτωσης είναι συνηθισμένες μέθοδοι στη χημεία, ενώ η αντίστροφη αντίδραση λέγεται αντίδραση ενυδάτωσης . Οι συνήθεις παράγοντες αφυδάτωσης που χρησιμοποιούνται στην οργανική σύνθεση περιλαμβάνουν θειικό οξύ και αλουμίνα . Συχνά οι αντιδράσεις αφυδάτωσης πραγματοποιούνται με θέρμανση. Και προφανώς το νερό δεν μπορεί να αφυδατωθεί!!!!

Αντιδράσεις αφυδάτωσης 

Το κλασικό παράδειγμα αντίδρασης αφυδάτωσης είναι η εστεροποίηση Fischer , η οποία περιλαμβάνει την επεξεργασία ενός καρβοξυλικού οξέος με μια αλκοόλη παρουσία ενός αφυδατικού παράγοντα:
RCOΟΗ + RΌΗ ⇌ RCOO R '+ H2O
Δύο μονοσακχαρίτες , όπως η γλυκόζη και η φρουκτόζη , μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους (για να σχηματίσουν σακχαρόζη ) χρησιμοποιώντας αφυδάτωση. Το νέο μόριο, που αποτελείται από δύο μονοσακχαρίτες, ονομάζεται δισακχαρίτης.
Η διαδικασία της υδρόλυσης είναι η αντίστροφη αντίδραση, που σημαίνει ότι το νερό ανασυνδέεται  με τις δύο υδροξυλικές ομάδες και ο δισακχαρίτης ξαναγίνεται δυο μονοσακχαρίτες.
Στη σχετική αντίδραση συμπύκνωσης απελευθερώνεται νερό από δύο διαφορετικά αντιδραστήρια.
Στην οργανική σύνθεση , υπάρχουν πολλά παραδείγματα αντίδρασης αφυδάτωσης, για παράδειγμα αφυδάτωση αλκοολών ή σακχάρων.

Η μετατροπή δύο αλκοολών σε αιθέρα ( υποκατάσταση ) : 
2 R–OH → R–O–R + H2O
Η μετατροπή ενός οξέος και μιας αλκοόλης σε εστέρα (εστεροποίηση Fischer-Speier ) : 


R−COOH + R'−OH → R−COO−R' + H2O

Μετατροπή αλκοόλης σε αλκένιο ( εξάλειψη )
R–CH2−CHOH–R → R–CH=CH–R + H2O




 CH3CH2OH → H2C=CH2 + H2O

Μετατροπή δύο καρβοξυλικών οξέων σε όξινο ανυδρίτη :
2 RCOOH → (RCO)2O + H2O

Μετατροπή αμιδίου σε νιτρίλιο
RCONH2 → R–CN + H2O

Άλλα παραδείγματα αντιδράσεων σύνθεσης αφυδάτωσης είναι ο σχηματισμός τριγλυκεριδίων από λιπαρά οξέα και ο σχηματισμός γλυκοσιδικών δεσμών μεταξύ μορίων υδατανθράκων, όπως ο σχηματισμός μαλτόζης από δύο μόρια γλυκόζης.